Kleuren combineer je zo!

Experimenteer jij graag met kleuren of wil je graag afstappen van de donkere kledingstukken in jouw kleerkast? Dan is dit blogbericht speciaal voor jou geschreven!
Wij laten jou drie manieren zien om kleuren te combineren

 

Color blocking

We bijten de spits af met het concept 'color blocking'. Deze trend is er eentje voor de echte durvers onder ons! Je zal het concept zeker al hebben zien passeren, want het is momenteel zeer actueel in het fashionwereldje.

Wat is color blocking en voor wie is het? 

Color blocking is letterlijk het gebruiken van verschillende blokken kleur in je outfit. We laten je hier zien hoe je dit kunt toepassen en voor wie dit concept het beste geschikt is. Je start met het kiezen van twee contrasterende of ook wel eens tegengestelde kleuren genoemd. Denk bijvoorbeeld aan paars en geel of oranje en groen.

Vind je het moeilijk om tegengestelde kleuren te vinden? Gebruik dan het kleurenwiel. Contrasterende kleuren staan hier tegenover elkaar. 

 

Graag een concreet voorbeeld?
In deze eerste inspo kun je zien hoe we de kleuren groen en oranje 
combineerden. Deze outfit staat voor: comfy, classy en kleurrijk! Ben jij al klaar om colorblocking uit te testen?
Let wel op! Deze trend is niet voor iedereen het beste idee. De blokken kleur 'snijden' je lichaam namelijk in twee waardoor onze ogen minder vlot over de outfit vloeien. Deze trend raden wij dus niet zo zeer aan bij kleinere mensen. Niet getreurd, want ook aan jullie hebben we gedacht!

Harmonieuze kleuren

Welke kleuren zijn harmonieus?
Spreekt color blocking jou minder aan? Probeer dan eens te experimenteren met harmonieuze kleurcombo's. Hier kies je voor kleuren die naast elkaar op het kleurenwiel liggen. Wij testen het voor jullie uit met roze en paars.  Ons roze hemd blend mooi samen met de bordeaux broek. Een kleurencombo waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar wij zijn helemaal voor!

 

...............................................

Ton sur ton

Last but not least: de 'ton sur ton' methode.

Wat houdt deze methode precies in?

Hier ga je aan de slag met verschillende kleurtinten binnen één kleur. Het onderstaande voorbeeld maakt dit concept snel duidelijk voor jullie. 
We combineerden in dit voorbeeld 2 blauwe items. Zoals je kunt zien is de blauwe kleur van de broek niet dezelfde tint blauw als deze van de trui.
Bij deze methode experimenteer je dus met lichtere of donkerdere varianten van eenzelfde kleur. Zo valt de broek bijvoorbeeld veel harder op dan de trui. Dit is een methode die vaak onbewust wordt toegepast. Het is met andere woorden simpel en snel toepasbaar! Probeer jij het ook eens?

Een andere variant van ton-sur-ton is om een volledige outfit in precies hetzelfde kleur en tint te dragen. Dit leidt vaak tot heel classy outfits!

Laat een reactie achter